CARNEX DONIRAO JOŠ 1,2 TONE PROIZVODA BANCI HRANE

16.04.2019 - carnex donacija banka hrane (9)

16. IV 2019. | Kompanija Carnex nastavlja redovne donacije svojih prozvoda Banci hrane i na taj način podržava rad ove neprofitne organizacije, čije su aktivnosti usmerene na smanjenje siromaštva, gladi i rasipanja hrane.

“Odgovorno poslovanje i pomoć zajednici jesu naše osnovne orijentacije i vrednosti. Solidarnost, briga prema drugima i okruženju motivišu nas da svojim primerom ukažemo na važnost rešavanja problema u društvu. Kao jedan od lidera u mesnoj industriji imamo moralnu obavezu da svojim primerom pozovemo i druge kompanije da se uključe u konkretne aktivnosti, kao što je donacija Banci hrane, koja snabdeva 100 raznih organizacija i socijalnih ustanova širom Srbije, koje brinu o deci i mladima sa smetnjama u razvoju ili bez roditeljskog staranja, osobama sa invaliditetom, samohranim majkama/roditeljima, raseljenim licima, porodicama bez primanja, beskućnicima, starim licima, korisnicima narodnih kuhinja, korisnicima sigurnih kuća, nezaposlenima, Romima itd”, poručuju iz Carnexa.

Zajedno sa ovom donacijom, samo u poslednje dve godine, Carnex je donirao ukupno oko 19 tona svojih prozvoda, u vrednosti oko 100.000 evra, i time je obezbedio bar jedan obrok za oko  200.000 ljudi.

Problem siromaštva je prisutan svuda u svetu. Prema podacima UN više od 820 miliona ljudi širom sveta živi u ekstremnom siromaštvu i gladi. S druge strane, globalno se baci više od 1.3 triliona tona hrane godišnje, odnosno trećina hrane koja se proizvede. Prema istaživanju organizacije UN Woman, u Srbiji  svaki stanovnik baci prosečno 36kg hrane godišnje. U skladu sa usmerenjem i stavovima o društveno-odgovornom poslovanju, Carnex čvrsto zastupa stav da  kompanija koja priozvodi hranu, viškove hrane obavezno usmerava ugroženim grupama u zajednici.