BIRA SE NAJBOLJI MLADI POSLASTIČAR U SRBIJI

03. X 2018. | Da li je ljubav prema poslasticama dovoljna kako bi neko bio dobar poslastičar? Ili su ipak potrebni rad, trud i posvećenost? Kolači, torte i sve one poslastice koje volimo, naći će se u rukama mladih srednjoškolaca koji će se takmičiti u pripremi slatkiša.

Učenici stručnih škola u Srbiji će svoje znanje i veštine odmeriti u takmičenju za najboljeg mladog poslastičara, koje organizuje kompanija Dijamant već drugu godinu zaredom. Prva faza takmičenja će se sastojati od praktičnih radionica i internih školskih takmičenja koje će voditi ambasador kompanije Dijamant Zdravko Gavrilović. Svoje znanje i veštine učenici će proveriti na finalnom takmičenju koje će biti organizovano u Beogradu početkom 2019. godine.

Ovogodišnjem takmičenju za najboljeg poslastičara priključiće se učenici iz ekonomsko-ugostiteljskih škola iz Aranđelovca i Leskovca, kao i iz ekonomsko – trgovinskih škola iz Smedereva, Šapca i Kule.

Titulu najboljeg mladog poslastčara prošle godine odnela je Milica Đurđević iz Beograda, koja je osvojila vrednu novčanu nagradu.

“Druženje, kao i sticanje novih znanja, učenje od svetski priznatog poslastičara Zdravka Gavrilovića, ali i razmena ideja sa  vršnjacima  tokom trajanja projekta ‘Mladi poslastičar’, je za mene bilo neprocenjivo iskustvo. Zahvaljujući kompaniji Dijamant učenici stručnih srednjih škola imali su do sada nesvakidašnju priliku da usavrše svoje znanje”, izjavila je Milica Đurđević neposredno pred početak ovogodišnjeg projekta.

Učesnici projekta ‘Mladi poslastičar’ će tokom radionica, kao i na finalnom takmičenju, na raspolaganju imati Dijamant proizvode, pre svega stoni margarin koji je neophodan za izradu poslastica.