BEOGRADSKI SAJAM VISKIJA OKUPIO VIŠE OD 3.000 POSETILACA

30. XI 2022 | Beograd je poznat po dobrom provodu i izlascima, a proteklih dana imao je poseban ‘šmek’ – održan je peti po redu Sajam viskija ‘Whisky Fair 5.0’ koji je okupio više od 2.700 ljubitelja ovog ‘zlatnog pića’ ili ‘vode života’, kako se viski naziva. Prostor oko Beogradske Beton hale bio je izgleda premali za sve one koji su želeli da probaju preko 100 vrsta viskija koje je na Sajmu izlagalo preko 50 najboljih brendova distributera. Prema prvim procenama popilo se više od 6.000 čaša viskija. Ceo Sajam koji je trajao tokom oba dana vikenda, ličio je zapravo na odličnu klupsku zabavu, a bilo je onih koji su imali osećaj da su negde na američkom Jugu i uživaju u fenomenalnom bluzu. Za to je itekako bio zaslužan Marko Luis i njegov ‘Sent Luis’ bend koji je svečano i otvorio Sajam, i muzika Milan Petrović kvarteta, koji su svojim ritmom pravili atmosferu koja ide uz čašu sa ledom i viskijem.

Pored čistog viskija koji je u Beograd stigao sa svih strana sveta, iz najboljih buradi u kojima se skladišti ovo zlatno piće, gostima Sajma bili su na raspolaganju i kokteli od viskija i najbolji beogradski kolači koji se serviraju isključivo uz viski. Pored dobre zabave, na Sajmu se moglo svašta i naučiti o viksiju. Čuveni barmen svetskog glasa Zoran Perić, naučio je sve one koji vole viski kako i da ga serviraju, kako da oblikuju led za viski jer, sve to doprinosi da ukus ostane nepromenjen i savršen. Pored ove radonice, održane su još četiri koje su bile itekako posećene, a u kojima su uživali oni koji imaju istančan ukus i kojima nije svejedno odakle dolazi flaša ‘vode života’. Jer, recimo, neko voli isključivo japanske brendove, a neko pak, ne odustaje od klasika i Škota, ili viskija sa uticajem juga Španije.

“Whisky Fair koji je organizuje agencija MPG iz Beograda, potvrdio je i ovoga puta da Beograđani, ali i veliki broj turista koji su tokom proteklog vikenda boravili u našem gradu, vole ovakav tip događaja. Posle dve godine pauze zbog pandemije, Sajam viskija se vratio u Beograd i to više nego uspešno. Zamišljen kao platforma za širenje viski kulture u Srbiji, Sajam viskija će, sada nam je jasno, postati manifestacija koja će imati sve više i više posetilaca. Ove godine smo oborili i sopstveni rekord, ali i sva naša predviđanja kada je reč o broju posetilaca”, rekli su organizatori sajma.