BAT U PRVIH ŠEST MESECI OSTVARIO RAST KLJUČNIH FINANSIJSKIH POKAZATELJA

v622014-bat

20. VIII 2019 | Multinacionalna duvanska kompanija British American Tobacco objavila je finansijske rezultate za prvih šest meseci ove godine koji pokazuju rast prihoda grupe za 4,1%, na 12,004 milijardi britanskih funti i rast operativne dobiti na 5,103 milijardi britanskih funti.

“Zahvaljujući rastu prihoda i dobiti, nastavili smo sa ispunjenjem zadatih finansijskih ciljeva, što nam prvenstveno omogućavaju snažne performanse u delu klasičnih duvanskih proizvoda. Takođe su i nove kategorije proizvoda zabeležile zadovoljavajući rast. U tom segmentu nas svakako očekuje još dosta posla, a sa novim proizvodima koje ćemo predstaviti u drugoj polovini godine planiramo dodatno povećanje prihoda do kraja godine. Uporedo sa procesom stvaranja snažnije, brže i agilnije organizacije ostvarujemo rast vrednosti u kategoriji klasičnih duhanskih proizvoda, rast profitabilnosti te dodatno investiramo u nove kategorije”, izjavio je Jack Bowles, izvršni direktor BAT-a.

Prihodi nove kategorije proizvoda, koja uključuje uređaje za zagrevanje duvana, e-cigarete i moderni oralni duvan, porasli su za 27%, na 531 miliona britanskih funti, dok je rast zabeležen u svim kategorijama. Prihodi od uređaja za zagrevanje duvana porasli su 4% na 301 miliona britanskih funti, prihodi od e-cigareta 58% na 183 miliona britanskih funti, dok su prihodi od modernog oralnog duvana porasli 284% na 47 miliona britanskih funti.

Kompletan finansijski izveštaj možete preuzeti na linku: BAT rezultati: I-VI 2019.