ATLANTIC GRUPA I BELGIJSKI AMINOLABS SKLOPILI STRATEŠKO PARTNERSTVO

12.07.2017---ATLANTIC-Multipower

12. VII 2017. | U svrhu daljeg restrukturiranja i pojednostavljivanja poslovanja segmenta sportske i aktivne prehrane, te fokusa na sopstvene brendove, Atlantic grupa je odlučila da proda fabrike u Nemačkoj (Bleckede) i Hrvatskoj (Nova Gradiška) i sa njima povezanu uslužnu proizvodnju za treće strane (private label) belgijskoj kompaniji Aminolabs Group. Vrednost transakcije iznosi oko 27 miliona evra, od čega isplata od 20,3 miliona evra sledi po potpisivanju ugovora, dok će ostatak biti isplaćen kroz naredne dve godine. Dovršetak transakcije očekuje se u poslednjem kvartalu ove godine. Atlantic Grupa u pogonu u Novoj Gradiški ostaje manjinski partner, a strateški brandovi Multipower, Champ i Multaben izdvojeni su u zasebnu poslovnu jedinicu i ostaju u 100 postotnom vlasništvu Atlantic grupe.

Iz Atlantic grupe su istakli da nastavljaju da razvijaju Multipower brend, približavajući ga premium segmentu, zadržavajući u svom okrilju marketing, prodaju i inovacije proizvodnog portfolija sportske prehrane. Ugovorna proizvodnja strateškog brenda nastavlja se u saradnji s Aminolabsom, a novo partnerstvo otvara perspektivu rasta ukupnog poslovanja sa sportskom prehranom u Evropi.

Aminolabs Group je specijalista za razvoj i proizvodnju inovativnih koncepta u oblasti dodataka ishrani i dobavljač je brojnim uglednim međunarodnim kompanijama koje se bave zdravom hranom. Kompanija ima sedište u Hasseltu u Belgiji i dva savremena proizvodna pogona koji imaju GMP (Good Manufacturing Practice) sertifikat, smeštena u Hasseltu i Zottegemu. Kompanija posluje u 36 zemalja širom  sveta, a kupci su joj mnogi ugledni brendovi, on-line trgovine, maloprodajni i farmaceutski lanci.