ANTONIO ALVAREZ III IMENOVAN ZA DIREKTORA RESTRUKTURIRANJA AGROKORA

agrokor

6. IV 2017 | Antonio Alvarez III iz konsultantske kompanije Alvarez&Marsal imenovan je za glavnog direktora za restrukturiranje koncerna Agrokor i vodiće koncern kroz proces za koji se očekuje da će biti kompleksan.  To imenovanje ima podršku ključnih stakeholdera i kompanije, saopšteno je iz Agrokora i naglašeno da Alvarez&Marsal rade na dobijanju podrške svih stakeholdera, uključujući dobavljače, najmodavce i zaposlene, u sledećih nekoliko dana.

Alvarez je izvršni direktor za restrukturiranje u svetski renomiranoj konsultantskoj kompaniji Alvarez&Marsal i sa svojim timom stručnjaka je spreman da započne restrukturiranje Agrokora s ciljem dugoročnog postojanja i maksimizacije vrednosti poslovanja u korist svih stakeholdera. “Učinićemo sve što je u našoj moći i sarađivati s ključnim stakeholderima koliko je to god moguće kako bismo osigurali ključne vrednosti, kao što su dobri odnosi s dobavljačima i sigurna radna mesta. Svakako ćemo razmotriti sve mogućnosti restrukturiranja”, istakao je Alvarez.

Alvarez je napomenuo da zajedno sa svojim stručnjacima ima iskustvo u uspešnim restrukturiranjima kompanija, tokom kojih su radili na situacijama slične složenosti i gde su uspeli da osiguraju stabilnost operativnog poslovanja i ponovo uspostave poverenje svih glavnih stakeholdera uključenih u procese, prvenstveno dobavljača, kreditora i zaposlenih. Iza Antonia Alvareza III je više od 25 godina iskustva u savetovanju i restrukturiranju javnih i privatnih kompanija, a u proteklom periodu je delovao na pozicijama glavnog direktora za restrukturiranje (CRO) Abengoa grupe, jedne od vodećih svetskih kompanija za obnovljive izvore energije, kao i na istoj poziciji u Edcon grupi, velikom afričkom trgovačkom lancu.

Kompanija Alvarez&Marsal je globalna konsultantska kuća specijalizovana za pružanje podrške i upravljanje poslovanjem tokom izazovnih okolnosti, a iza nje stoje brojni uspešni projekti i rezultati. A&M posluje na međunarodnom nivou, a danas zapošljava više od 2.900 zaposlenih kroz 45 kancelarije u 18 zemalja na 4 kontinenta.

 

Upravljačke promene u kompanijama Agrokor koncerna

Nadzorni odbor Poslovnog sistema Mercator d.d. doneo je odluku o promeni Uprave. Dosadašnji predsednik Uprave, Toni Balažič, koji je na toj poziciji od 2012. godine, nastaviće svoju karijeru izvan Agrokora, a njegovu poziciju preuzeće Tomislav Čizmić, koji je bio dugogodišnji direktor Mercatora u Hrvatskoj , a poslednjih nekoliko godina je zajedno s spoljnim međunarodnim konsultantima vodio 100 različitih timova koji su uključivali više od 1.000 ljudi i integraciju i realizaciju sinergija na području maloprodaje. Istovremeno, Igor Mamuza će i dalje ostati na poziciji člana Uprave Poslovnog sistema Mercator d.d.

Istovremeno je Nadzorni odbor Konzuma d.d. u Hrvatskoj doneo odluku o promeni Uprave. Sadašnjeg predsednika Uprave Slavka Ledića i Domagoja Jelenca, člana Uprave, zameniće Teo Vujčić, dosadašnji predsednik Uprave Dijamanta u Zrenjaninu. Poziciju predsednika Uprave Dijamanta preuzeće Vladimir Milović, dosadašnji direktor prodaje i marketinga.