ALWAYS OHRABRUJE DEVOJČICE DA SE BAVE SPORTOM

272019-Always_akcija

2. VII 2019. | Always i Delhaize su pokrenuli novu akciju tokom jula 2019 – kupovinom bilo kog pakovanja Always uložaka u Delhaize objektima (Maxi, Tempo ili Shop&Go), P&G će dati donaciju ženskim, sportskim, tinejdž klubovima u Srbiji. Prvi na redu će biti ženski košarski klubovi Novosadska ŽKA i ŽKK Radivoj Korać.

Košarka, kao ženski sport, sve više je zastupljena i propagirana u društvu. Podaci izistraživanja brenda Always o pubertetu i samopouzdanju pokazuju da će do kraja puberteta polovina ispitanih devojčica napustiti sport. Mnoge studije su otkrile da je kontinuirano učešće u sportu veliki doprinos samopouzdanju devojaka, na bilo kom nivou, i da pomaže da ovladaju vrednim veštinama koje će im pomoći da ostanu sigurne u i kasnije u životu. Međutim, uprkos poznatim benefitima, devojčice još uvek navode da se ne osećaju kao da pripadaju svetu sporta. Štaviše, 67% devojaka smatra da ih društvo ne ohrabruje da se bave sportom.

“Samopouzdanje u sportu se gradi kod kroz odgovornost, organizovanje vremena, usvajanje radnih navika, timski duh, pobedu i poraz. Devojčice koje se bave sportom imaju razvijenu sportsku i socijalnu inteligenciju, a samim tim kroz trenažni i takmičarski proces razvijaju i samopouzdanje koje ih motiviše za dalje napredovanje u sportu i životu”, kaže Dejana Cvjetan, trener ženskog košarkaškog kluba Novosadska ŽKA.

Pošto žene sportisti sve više motivišu žene i devojke širom sveta, ženski brend – Always pruža punu podršku devojkama i ovaj put pokretanjemi kampanju doniranja ženskih sportskih klubova sa ciljem da ohrabri devojke da budu jake, nezavisne, zdrave i aktivne u sportu. Always poziva sve da se pridruže kako bi promenili pravila i zadržali devojke u sportu. Prilikom kupovine Always proizvoda u Delhaize prodavnica u Srbiji od 1. Jula do 31. jula 2019. Godine doprinećete ukupnoj sponzorskoj donaciji od 991.200 dinara koja će biti donirana ženskim košarkaškim ekipama Novosadska ŽKA i ŽKK Radivoj Korać.