ALUMINIJUMSKE LIMENKE SU BUDUĆNOST

18. XI 2019. | Zahvaljujući ekološki osvešćenoj strategiji, Hell Energy Mađarska je povećala odnos ekološki prihvatljive ambalaže od aluminijuma na 95% u poslednjih pet godina. Izgradnjom sopstvenog pogona za proizvodnju aluminijumskih konzervi kompanija se u potpunosti posvetila upotrebi recikliranog ambalažnog materijala.

Kada je reč o brendovima Hell i Xixo, dugoročnom strategijom kompanije Hell Energy broj proizvoda u aluminijumskom pakovanju raste svake godine. „Ovaj rezultat je zaista važan korak i nećemo se na tome zaustaviti. Zarad društvene odgovornosti, Hell Energy veruje u važnost koje nose ljudske vrednosti, ekološki svestan stav i zaštita budućnosti. To znači da će za pet godina odnos proizvoda u konzervama od aluminijuma u našem portfelju biti 99%“, kaže direktor za komunikacije i marketing u kompaniji Hell Energy Peter Pantl.

Nedavno su objavljene brojne vesti o ogromnoj količini zagađenja PET ambalažom, na primer, samo u Srbiji se godišnje proda 683,5 miliona plastičnih boca, od kojih se većina ne reciklira. S druge strane, aluminijumske limenke se mogu u potpunosti reciklirati gotovo bezbroj puta. Posle prosečno 60 dana od kada je potrošač bacio limenku u kantu za reciklažu, od aluminijumskog otpada se može napraviti novi proizvod.

„Želeli bismo da damo primer internacionalnim kompanijama i nedvosmisleno pokažemo našim potrošačima da su naši brendovi Hell  i Xixo posvećeni zaštiti životne sredine. Ukupno 95% vrhunskih bezalkoholnih pića koje proizvedemo već je upakovano u aluminijumske limenke koje se mogu reciklirati“, dodao je Peter Pantl.

Hell Energy od 2017. godine ima fabriku za proizvodnju aluminijumskih limenki od 42.000m2, pod imenom Quality Pack. Ova fabrika svetske klase ima godišnji kapacitet proizvodnje od 1,2 milijarde limenki i poklopaca za konzerve.

„Hell Energy je jedinstven po tome što je lider na tržištima nekoliko zemalja sa sopstvenom, modernom punionicom, kao i fabrikom aluminijumskih limenki. To nam daje neuporedivu stratešku poziciju. Aluminijumske limenke koje proizvodimo mogu se u potpunosti reciklirati bezbroj puta, i verujem da ih sigurno možemo nazvati ambalažom budućnosti“, izjavio je generalni direktor Hell Energy Barnabas Csereklye.