86. MEĐUNARODNI POLJOPRIVREDNI SAJAM – DOBITNICI NAGRADA

sajam1a

sajam2

sajam3

sajam 4

PR: MK GROUP – VIŠE OD 50 NAGRADA NA NOVOSADSKOM SAJMU  POLJOPRIVREDE

Kompanija MK Group osvojila je i ove godine više od pedeset nagrada na Novosadskom sajmu poljoprivrede. Rekordni broj priznanja za poslovne uspehe, zlatne i srebrne medalje za kvalitet proizvoda koje su osvojile Agroglobe, Flora, Sunoko i Carnex, Žito Bačka, kompanije članice MK Group.

MK Group-Sajam poljoprivrede (2)

“Naš sistem funkcioniše kao živ organizam. Inovacije i ulaganja u razvoj agrara automatski za sobom povlače unapređenje kvaliteta proizvoda prehrambeno-prerađivačkog sektora. Dokaz uspešnosti ovakve poslovne strategije je impozantan broj nagrada koje su sa sajma poljoprivrede ponele kompanije članice MK Groupa”, rekao je Božidar Kostić, direktor kompanije Agroglobe i dodao: “Niz uspešnih godina poslovanja smo i na ovogodišnjem Poljoprivrednom sajmu ovenčali nagradom za najvećeg izvoznika u Srbiji. Odlični izvozni rezultati su potvrda naše poslovne strategije koja je podjednako fokusirana kako na izvoz sirovina tako i gotovih proizvoda”.

Sezonu nagrada na ovogodišnjem sajmu, otvorila je Flora koja posluje u okviru PIK Bečej, članica MK Groupa, sa osvojenim prvim mestom u kategoriji: Smrznuti proizvodi. Inovativno i zbog specifičnog dizajna ekofriendly pakovanje Sunoko šećera od 750g donelo je ovoj kompaniji veliku zlatnu medalju u kategoriji: Proizvodi na bazi žita, brašna i šećera. Članice MK Groupa, zajedno izvoze više od 500.000 tona i ujedno, čine najvećeg izvoznika ovih sirovina u Srbiji, zbog čega je kompanija Agroglobe kao izvozni šampion u sistemu, ponela i titulu najvećeg izvoznika u Srbiji.

Na 86. međunarodnom poljoprivrednom sajmu, značajan broj nagrada je otišao u ruke još jedne kompanije koja posluje u okviru MK Groupa. Carnex je osvojio Veliki šampionskipehar za kvalitet i širok asortiman proizvoda, 6 šampionskih titula za grupe proizvoda i više od 40 zlatnih i srebrnih medalja.

“Nagrade na jednoj od najznačajnijih manifestacija ovog tipa u regionu, kakav je Novosadski sajam, još jedna su potvrda da je Carnex omiljeni brend potrošača i već šest decenija sinonim pouzdanosti, kvaliteta i tradicije”, izjavila je Tamara Penjić, izvršni direktor Industrije mesa Carnex.

MK Group je obeležio 35 godina od osnivanja, Agroglobe posluje već punih 15 godina, a PIK Bečej proslavlja 60-ti rođendan. Dugovečnost na tržištu koje se menja neverovatnim brzinama, uz nagrade relevantnih institucija i događaja potvrđuju kvalitet i inovativnost MK Group sistema, navodi se u saopštenju.

 

PR: CARNEX OSVOJIO VELIKI BROJ NAGRADA NA NOVOSADSKOM SAJMU

Na poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu ocene Šampion kvaliteta dobilo je 6 Carnexovih proizvoda: Mesni narezak za kategoriju trajne konzerve, Domaća sarma u grupi gotovih jela, Jetrena pašteta u grupi kobasice u konzervi, Delikates viršla kao najbolji proizvod kategorije fino usitnjene barene kobasice, Pileća prsa u omotu u grupi pasterizovanih konzervi, kao i Gril kobasica u grupi  grubo usitnjenih barenih kobasica.

Carnex Novosadski sajam_Tamara Penjic

Veliki šampionski pehar za vrhunski kvalitet i širok asortiman proizvoda je najznačajnija od svih nagrada koje se dodeljuju pred početak Međunarodnog poljoprivrednog sajma, a ocenu kvaliteta daje komisija eksperata, što dodatno doprinosi ugledu proizvoda koji ponese šampionsku titulu.

“Nagrade na jednoj od najznačajnijih manifestacija ovog tipa u regionu, kakav je Novosadski sajam, još jedna su potvrda da je Carnex omiljeni brend potrošača i već 60 godina sinonim pouzdanosti, kvaliteta i tradicije. Uz Carnex proizvode tradicionalnog kvaliteta i prepoznatljivog ukusa odrastale su mnoge generacije u celoj bivšoj Jugoslaviji, a neki od njih su i danas šampioni kvaliteta, kao što je Delikates viršla, Mesni narezak i Jetrena pasteta, koji su već decenijama sinonimi za čitave kategorije. Drago nam je što su naši proizvodi prepoznati i nagrađeni, a osvojene medalje su ujedno i naša obaveza i podstrek da budemo još bolji u nastojanju da svojim potrošačima uvek pružimo visoko kvalitetan proizvod”, izjavila je Tamara Penjić, izvršni direktor Industrije mesa Carnex.

Industrija mesa Carnex je osvojila Veliki šampionski pehar za vrhunski kvalitet i širok asortiman proizvoda i ukupno 11 velikih zlatnih medalja, 25 zlatnih i 6 srebrnih.