22 NAGRADE ZA VINA TIKVEŠ NA TAKMIČENJIMA

20. V 2019 | Na ovogodišnjem International Wine Chalengeu (IWC) koji je 36. put održan u Velikoj Britaniji u Londonu 17. Tikveš vina nagrađeno je medaljama.

Zbog rigorozne metodologije ocenjivanja kvaliteta, ovo takmičenje poznavaoci vina svstavaju među najprestižnije u svetu. Ove godine učestvovala su vina iz 40 zemalja, uključujući i iz najpoznatijih svetskih vinskih regiona.

Ovogodišnji žiri vinskih sudija sastojao se od čak 400 međunarodnih eksperata. U tako žestokoj konkurenciji, sedam vina Tikveš dobilo je srebrne, a osam vina bronzane medalje, dok su dva vina posebno pohvaljena. Među dobitnicima su vina iz svih segmenata vinskog portfolija Tikveša, počevši od linije Alexandrija, preko vina iz linije Special selection, do vrhunskih terroir vina Barovo, Bela voda i Domaine Lepovo koja se nalaze u novoj liniji Tikveš Chateauk & Domaines.

Na još jednom prestižnom međunarodnom vinskom takmičenju, koje je specijalizovano za rose vina, održanom u Kanu u Francuskoj, vino Tikveš – Aleksandria Cuvee Rose iz 2018. godine bilo je jedino vino iz šire regije koje je osvojilo zlatnu medalju.

Na ovogodišnjem poznatom vinarskom takmičenju Concours Mondial De Bruxelles koje se održalo u Švajcarskoj, na kome je učestvovalo 9.150 vina iz 46 zemalja, četiri vina Tikveš osvojila su nagrade, među kojima je vino Muscat Ottonel Special Selection 2018 koje je nagrađeno zlatnom medaljom.