15 SRPSKIH KOMPANIJA SE PREDSTAVILO NA PRODEXPU, CARNEXOVI PROIZVODI OSVOJILI PET ZLATNIH MEDALJA I JEDNU SREBRNU

12.02.2018---Carnex-Prodexpo

12. II 2018. | Proizvodi kompanije Carnex – Goveđi gulaš,  Grašak sa svinjskim mesom, pašteta Smazalica 95g, Jetrena pašteta 150g i Mesni narezak 150g osvojili su zlatne medalje na takmičenju za najbolji proizvod sajma Prodexpo 2018. u Moskvi. Srebrnu medalju dobio je Carnexov Pasulj sa slaninom.

U okviru nacionalnog štanda Srbije, u organizaciji RAS i PKS svoje proizvode predstavilo je 15 kompanija iz Srbije, u cilju promocije potencijala domaće privrede, podrške izvoznicima i povezivanja s partnerima u inostranstvu, a uz podršku programa UNDP, kroz projekat ‘Pomoć za trgovinu – podrška proizvodnim kapacitetima u poljoprivrednom sektoru’, koji finansira Vlada Ruske Federacije.

“Ponosni smo zbog uspešnog učešća na sajmu, osvojenih nagrada i posebno zbog velikog interesovanja posetilaca za Carnexove proizvode. Pet zlatnih i jedna srebrna medalja koju su osvojili Carnexovi proizvodi na svetski poznatoj izložbi prehrambene industrije izuzetan je uspeh i veliko priznanje ne samo za Carnex, nego i za našu državu i potvrda da kao zemlja imamo vrhunske proizvode koji su po svim svetskim kriterijumima najvišeg kvaliteta. Prestižne nagrade još su jedna potvrda da kvalitet proizvoda i proizvodnog procesa predstavlja prioritet u radu naše kompanije, koja je lider u mesnoj industriji”, poručuju iz Carnexa.

Prodekspo, koji ove godine obeležava 25 godina postojanja, najveći je i najznačajniji specijalizovani sajam prehrambene industrije u Rusiji i Zajednici nezavisnih država, u okviru kojeg se organizuju poslovni susreti proizvođača, izvoznika i distributera, kao i predstavnika vodećih maloprodajnih trgovinskih lanaca. Ovaj sajam, na više od  100.000m², poseti nekoliko desetina hiljada ljudi, koji su ove godine imali mogućnost da se upoznaju s proizvodnim programom 2.422 izlagača iz 63 zemlje, i oko 30 nacionalnih paviljona zemalja Evrope, Azije, Afrike, Amerike i Australije. Na štandu Srbije svoje proizvode predstavilo je 15 kompanija: Bahus, Kozari, Carnex i Flora, ITN, Kuč Kompani, Master Fruits, Meggle, Mirax agrar, Mlekara Šabac, Moravac, Mundorama, Nacionalna distribucija, Nectar, Pip Novi Sad, Zlatiborac.